fbpx

Online assessments

Verkoopvaardigheden

Fase:
(Pre)selectie, ontwikkeling

Doel:
Inzicht in de verkoopvaardigheden van uw topverkoper. Tevens kan inzicht verkregen worden in het inkoopgedrag van de klant en de communicatiestijl van uw verkopers.

Device Frame

Assessment info

Tijd:
25 minuten

Vorm:
Een combinatie van de persoonlijkheids- en motivatievragenlijst.

Extra:
Met één druk op de knop direct mogelijk om de Big Fifty Personality rapportage te genereren op basis van de Sales Skills waardoor ook inzicht wordt verkregen in aanvullende competenties.

Uitleg

Een vragenlijst resulterend in 34 verkoopvaardigheden met een bijbehorend functieprofiel. De test geeft een helder beeld van de verkoopvaardigheden waarmee een topverkoper zich onderscheidt van de rest. Als die vaardigheden duidelijk zijn, kan er gericht worden gewerkt aan initiatieven om de vaardigheden van de overige teamleden te ontwikkelen. Met het instrument kan ook het inkoopgedrag van de klant en de communicatiestijl van de verkoper worden bepaald.

Verkoopt iemand voornamelijk op producteigenschappen, productvoordelen of toegevoegde waarde? Besteedt iemand genoeg tijd aan het vullen van de pipeline? Houdt iemand hit ratio’s bij en beseft de persoon in kwestie de consequenties van de cijfers? Kan iemand feiten illustreren, cijfers in de presentatie verwerken, uitrekenen welke voordelen de klant heeft bij afname, voordelen visualiseren? Heeft iemand enig idee welke indruk hij/zij achterlaat bij de klant? Stelt iemand de juiste prioriteiten? Worden de medewerkers wel op de juiste (succes) criteria aangesteld en aangestuurd? Krijgen werknemers de ruimte om zich te ontplooien?

Meer weten over de test Verkoopvaardigheden? Neem contact met ons op.

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.