fbpx

Stimuleer de ontwikkeling en verhoog de prestaties van medewerkers.

Met behulp van een digitale ontwikkelcyclus kunnen individuele en team ontwikkelingen worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Door een geobjectiveerde gesprekscylus gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwde vragenlijsten kan er concreet en gericht worden gewerkt aan ontwikkeling en groei.

De Digitale Gesprekscyclus mogelijkheden binnen hrmforce

Er zijn 5 variaties van een digitale gesprekscyclus beschikbaar. hrmforce ondersteunt bij de keuze en inrichting van deze workflows. Het functiehuis van de organisatie vormt de basis voor deze inrichting. Indien nog niet alle functies geprofileerd zijn, kan hrmforce ondersteunen bij het opstellen van functieprofielen inclusief resultaatgebieden en relevante competenties. Nadat de gegevens van medewerkers zijn geüpload of via API zijn gesynchroniseerd kunnen medewerkers en leidinggevenden zelfstandig aan de slag met een of meerdere van de 5 verschillende gesprekscycli.

1. Bila

Het dagdagelijkse actielijstje wat meestal via mail, onenote of notitieblok wordt bewaard. Betreft concrete werkafspraken die tijdens een bilateraal overleg worden afgesproken. Bilateraal overleg kan plaatsvinden tussen leidinggevende en medewerker, maar ook tussen 2 collega’s onderling. Naast algemene notities wordt per afspraak vastgelegd Wie, Wat, Wanneer gaat uitvoeren.

Device Frame

2. Bila+

Een basale ontwikkelcyclus gericht op operationele medewerkers. Medewerkers en managers kunnen zelf gesprekken opstarten en input geven aan de hand van voor gedefinieerde thema’s zoals Werk, Leren & Ontwikkelen, Gezondheid & Conditie, Samenwerking & Leiding en Familie & Sociale contacten. Op basis van de input kan een concrete actielijst worden bepaald. De historie wordt bewaard en de voortgang wordt gedocumenteerd.

3. Ontwikkelgesprek

Een agile ontwikkelcyclus voor operationeel en kantoormedewerkers. Afhankelijk van de behoefte kan een gesprek worden gepland. Voor de trainee wellicht elke 2 weken, voor de senior medewerker met 10 jaar ervaring wellicht 1x per (anderhalf) jaar. Onderdelen van het Ontwikkelgesprek zijn: Opleiding & Training, Documenten, Functieprofiel (hard & soft skills), 360 feedback, Ontwikkelplan (per competentie en per resultaatgebied), Score en mogelijkheid om elkaar te informeren.

4. Jaargesprek

Een ontwikkelcyclus waarbij in een jaarlijks gesprek wordt geëvalueerd en ontwikkelafspraken worden gemaakt. Naast bovengenoemde onderdelen uit het Ontwikkelgesprek wordt ook Vitaliteit van medewerkers gemeten. De resultaatafspraken en competenties worden apart beoordeeld. Daarnaast wordt er 1 ontwikkelplan gemaakt. Elk jaargesprek kan digitaal worden ondertekend door medewerker en leidinggevende.

5. Jaarcyclus

De klassieke cyclus bestaande uit een plannings-, functionerings- en beoordelingsgesprek. Alle onderdelen uit de 4 hierboven benoemde cycli komen terug in de Jaarcyclus. Deze worden aangevuld met extra open vragen per fase voor zowel de medewerker als leidinggevende. Hiermee wordt de volledige traditionele cyclus digitaal ondervangen. Hiermee is de Jaarcyclus een zeer uitgebreide en complete vorm van evalueren en ontwikkelen.

Device Frame

Moderniseer de Gesprekscyclus van je bedrijf of organisatie

Mocht je meer willen weten over de verschillende ontwikkelcycli, neem vrijblijvend contact met ons op, via onderstaand formulier. We zullen dan uitgebreid de verschillende mogelijkheden verkennen en onderzoeken, om te bepalen welke cyclus het beste past bij jouw organisatie.

Uiteraard denken we ook mee over een eventuele implementatie. Het maken of importeren van functieprofielen met resultaatgebieden en competenties alsmede ondersteuning met behulp van e-learning of live training behoort ook tot te mogelijkheden. Wij zorgen er voor dat met behulp van een optimale implementatie de kans op adaptie binnen de organisatie en zo rendement maximaal is.

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.

hrmforce werkt

Het oordeel van onze tevreden klanten en de jaarlijks meer dan 100.000 afgenomen tests spreken voor zich. Vertrouw op onze jarenlange ervaring en het meest complete aanbod van assessments in Nederland.

Organisaties die u voorgingen

Vraag hrmforce Development aan

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over deze hrmforce oplossing? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Een van onze adviseurs neemt dan vrijblijvend contact met u op.

Aanvraag oplossing