fbpx

Online assessments

Ability Scan

Fase:
(Pre)selectie, ontwikkeling

Doel:
Hoe snel kan een persoon problemen begrijpen, zich een mening vormen en/of nieuwe dingen aanleren. Eventueel ook te benutten als validatietest op kantoor nadat de kandidaat de Ability Analysis thuis heeft ingevuld.

Device Frame

Assessment info

Tijd:
Maximaal 30 minuten

Vorm:
In 3 verschillende subtesten wordt de kandidaat gevraagd antwoord te geven op meerkeuze vragen. Elke subtest mag binnen een bepaalde tijd worden afgerond.

Extra:

Uitleg

Cognitieve capaciteitentesten vallen onder de categorie intelligentietesten en zijn de meest effectieve voorspellers van succes op de werkvloer. Onderzoeken op dit gebied hebben dit inmiddels ruimschoots aangetoond. Een cognitieve capaciteitentest, ook wel een ‘Ability Analysis assessment’ genoemd, meet hoe snel een persoon problemen kan begrijpen, zich een mening kan vormen en/of nieuwe dingen kan aanleren. Met elke vraag wordt de kandidaat extra uitgedaagd. De vragen zijn daardoor niet te snel te makkelijk of te moeilijk. De test duurt maximaal 25 minuten en vertaalt door naar MBO, HBO of WO niveau. De resultaten kunnen worden gekoppeld met de persoonlijkheid en motivatie vragenlijsten om de totale ontwikkelbaarheid van een competentie in kaart te brengen.

Geïnteresseerd in de Ability Scan? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.