fbpx

Ontdek de mogelijkheden van hrmforce competentie management voor uw organisatie.

Bij het invoeren van competentiemanagement worden de visie & strategie van uw organisatie vertaald in doelstellingen. Goed geïmplementeerd competentiemanagement verdient zich dubbel en dwars terug. Het zorgt voor helderheid en structuur in alle functies van de organisatie. Elke implementatie is maatwerk, maar hrmforce hanteert over het algemeen 3 fases.

Bepalen strategie

Met de directie wordt een vertaling gemaakt van de strategie van de organisatie naar de HR-strategie. De wetenschappelijke principes van performancemanagement en competentiemanagement zijn hierbij leidend. Ook is het mogelijk om medewerkers te bevragen over de resultaatgerichtheid en succesvolle/ontbrekende competenties. Op basis van de HR-strategie worden een planning voor de komende periode opgesteld.

 

Inrichten HR organisatie

Voor een optimale dienstverlening van de HR afdeling aan de organisatie dient de HR-organisatie ingericht te zijn in lijn met de organisatiestrategie en de HR-strategie. hrmforce adviseert hierover op basis van beproefde inrichtingsconcepten en HR-benchmarks.

Device Frame

Ontwerp en implementatie van ontwikkelcyclus

Ontwikkeling van medewerkers is een continu proces dat idealiter ondersteund wordt door de leidinggevende. Door middel van het maken van gerichte en haalbare ontwikkelafspraken aan het begin van het jaar en coaching gedurende het jaar, wordt de inzetbaarheid van de medewerker elk jaar vergroot. Of een medewerker beschikt over de juiste competenties om een functie binnen uw organisatie met succes te vervullen, is daarbij een essentiële vraag.

Onze ervaren adviseurs kunnen u over de implementatie van een dergelijke cyclus uitgebreid adviseren. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de volgende producten en diensten:

  • Best Practice Onderzoek in uw organisatie, om samen met uw medewerkers te komen tot het juiste competentieprofiel.
  • Het inrichten van een ontwikkelcyclus, dat kan variëren van de inzet van online meetinstrumenten met focus op ontwikkeling organisatie tot en met complete development-trajecten;
  • Het trainen van uw leidinggevenden in coachingsvaardigheden.

Hrmforce Competentieboek

Met dit handzame praktische boek bent u zelf in staat om op efficiënte, praktische en professionele wijze te selecteren, ontwikkelen en beoordelen. Het betreft een naslagwerk met daarin 50 competenties die gedrag meetbaar en bespreekbaar maken.

 

Hrmforce Competentiespel

Het hrmforce competentiespel is ontwikkeld om inzicht te krijgen in je competenties en te ontdekken wat er nodig is voor de volgende stap in je ontwikkeling. Je kunt het spel alleen spelen, met z’n tweeën (met een collega, met je leidinggevende of coach), met een groep of team. Het spel is geschikt voor medewerkers, managers, directies, organisatieadviseurs, loopbaanbegeleiders, studenten en coaches. Kortom, voor iedereen die zich bezighoudt met de ontwikkeling van competenties op het werk.

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.

hrmforce werkt

Het oordeel van onze tevreden klanten en de jaarlijks meer dan 100.000 afgenomen tests spreken voor zich. Vertrouw op onze jarenlange ervaring en het meest complete aanbod van assessments in Nederland.

Organisaties die u voorgingen

Vraag direct competentie management aan

Heeft u nog vragen of behoefte aan advies? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Onze adviseurs zijn maandag t/m vrijdag van 08:00 – 18:00 uur bereikbaar.

Aanvraag advies