fbpx

hrmforce bundelt krachten met Pearson

Auteur: Floor Hendriks | Published on: dinsdag 2 november 2021 | Last updated on: dinsdag 31 mei 2022

 

PERSBERICHT

Amsterdam, Oktober 2021 – hrmforce, leverancier van online psychometrische vragenlijsten en oplossingen, en Pearson Talentlens,  leverancier van online tests/assessments, hebben een koppeling gerealiseerd. Hierdoor zijn de meest relevante assessments van Pearson nu direct beschikbaar in het hrmforce platform. Organisaties kunnen nu direct vanuit de hrmforce portal diverse Pearson tests versturen naar hun sollicitanten en medewerkers. De belangrijkste voordelen zijn een besparing in tijd, procesoptimalisatie en een beter zicht op de kwaliteiten van een kandidaat door de aanvullende mogelijkheden.

Betere besluiten nemen

De vraag voor de integratie is afkomstig vanuit de markt, waar een aantal organisaties zowel Pearson als hrmforce vragenlijsten gebruikt.  “hrmforce heeft een 40-tal vragenlijsten beschikbaar, maar op specifieke onderwerpen kunnen de vragenlijsten van Pearson toch nog extra informatie toevoegen om betere selectie- en ontwikkelbesluiten te nemen”, aldus Floor Hendriks, Managing Partner bij hrmforce. “Het proces van aanvragen en terugsturen van de resultaten alsmede de administratieve afhandeling gebeurt volledig binnen het hrmforce platform. De integratie levert een tijdsbesparing op en resulteert in optimale ervaring voor de kandidaat.”

Compleet aanbod vanaf één plek

Martin Hoogland van Pearson geeft aan: “hrmforce zorgt met hun vragenlijsten ook voor een aanvulling op ons portfolio. Wanneer je nu kijkt naar ons gezamenlijke aanbod dan kunnen we nagenoeg elke vraag m.b.t. het selecteren of ontwikkelen van medewerkers beantwoorden. Het is voor de klant bovendien heel fijn dat alles vanuit één centrale plek geregeld kan worden.

Kracht van de samenwerking

Hendriks is enthousiast over de samenwerking. “Pearson is een gedegen en professioneel bedrijf, waarbij de vragenlijsten een goede wetenschappelijke basis hebben. De TD-12 (onderzoekt het risico op dysfunctioneel gedrag) en de Watson-Glaser (kritisch redeneren) zijn voorbeelden van vragenlijsten die het hrmforce palet enorm versterken. Hiermee zijn organisaties beter in staat om selectie- en ontwikkelbesluiten te nemen. Daarnaast is het prettig samen te werken met het team van Pearson om de best passende gezamenlijke oplossing voor een organisatie samen te stellen”.

Over Pearson Talentlens

TalentLens is onderdeel van Pearson Benelux BV. Dit internationale netwerk van testuitgeverijen is al meer dan 60 jaar een bekende partij voor het uitgeven en distribueren van wetenschappelijk onderbouwde psychologische meetinstrumenten voor mensen van alle leeftijden en culturen. TalentLens helpt organisaties talent te selecteren en te ontwikkelen middels een hoogwaardig portfolio aan assessment centers, tests, training en consultancy.

Over hrmforce

hrmforce is opgericht in 2009 en is gespecialiseerd in online talentmanagement met behulp van assessment instrumenten en oplossingen. hrmforce ontwikkelt met een vernieuwende blik oplossingen voor personeelsmanagement. Variërend van een enkele persoonlijkheid of intelligentie vragenlijst tot een compleet instrument voor het verbeteren van ontwikkeling en het verhogen van prestaties. hrmforce ondersteunt alle belangrijke HRM processen zoals werving en selectie, ontwikkeling, inzetbaarheid en HR Analytics. Ook buiten Nederland is hrmforce (via distributeurs) actief in landen als België, Frankrijk, Roemenië, Spanje en India. Voor meer informatie: www.hrmforce.com

 

 

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Floor Hendriks (0618099421 / f.hendriks@hrmforce.com)

 

 

Floor Hendriks

Floor heeft een royale ervaring in het adviseren en implementeren van (online) HR instrumenten en diensten. Al meer dan tien jaar specialiseert hij zich in het benutten van online assessments en tools voor talent management uitdagingen in de HR cyclus met als doel de prestaties van medewerkers en organisaties te verhogen.