fbpx

HR Cyclus

Binnen de HR Cyclus onderscheiden wij een viertal fasen.

Preselectie
De oplossingen op het gebied van preselectie hebben allen tot doel om uit grote aantallen sollicitanten zo efficiënt mogelijk een beperkt aantal interessante kandidaten te selecteren. Hiermee wordt de kans op geschikte kandidaten verhoogd.

Selectie
U heeft een beperkter aantal geschikte sollicitanten geworven. Nu moet u nog de juiste kandidaat selecteren. Een test of assessment is een essentieel en zeer effectief hulpmiddel om tot een definitieve selectie te komen. U kunt hier gebruik maken van diverse vragenlijsten zoals persoonlijkheid en/of cognitie. Het inzetten van een test of volledig assessment is gezien de kosten en problemen van een miss match zeker de moeite waard. Wanneer er geen goede match is tussen het functieprofiel en het competentieprofiel van de kandidaat, dan kunnen de kosten van inwerken, training en salaris al spoedig oplopen tot een jaarsalaris.

Ontwikkeling
Wanneer u de juiste medewerkers op de juiste plek heeft zitten, dan wilt u deze natuurlijk graag houden en wellicht laten doorstromen. Uw medewerkers zijn tenslotte de kracht van en het kapitaal in uw organisatie. Het ontwikkelen van uw personeel is essentieel voor de motivatie van uw medewerkers en het succes van uw organisatie.
Welke competenties kunnen en moeten verder ontwikkeld? Wie is klaar voor de volgende uitdaging? Hoe richt ik mijn succession planning in?
Middels bijvoorbeeld een persoonlijkheidsvragenlijst en een 360 feedback kan een transitiepad worden opgesteld. Op deze wijze weten u en uw medewerker precies wat te doen.

Mobiliteit
Indien er onverhoopt een situatie ontstaat waarbij een medewerker met vervangend werk of zelfs met ontslag wordt geconfronteerd, kan het zeer prettig zijn om diverse zaken goed in kaart te brengen. Wat zijn de krachten van een medewerker en waar liggen de aandachtspunten? Een totale scan van de carrière is dan op zijn plaats om de werknemer te helpen naar een volgende stap.