fbpx

Competentieontwikkeling

Onderwijscompetenties ontwikkelen

Onderwijscompetenties ontwikkelen en daardoor prestaties van docenten verbeteren, hangt samen met de mate van feedback die een docent krijgt van zijn of haar leidinggevende cq. collega’s. Dat blijkt in de praktijk nog best lastig vorm te geven.
HrmForce Onderwijs heeft hiervoor online een jaarlijkse cyclus ingericht. Omdat zowel de leidinggevende als de medewerker op elk gewenst tijdstip toegang heeft tot zijn of haar dossier, ontstaat er een actieve betrokkenheid van beide. Gemaakte afspraken kunnen worden gemonitord en tevens is er een duidelijk zicht op gevolgde opleidingen en de mate van competentie ontwikkeling.

 

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer organisaties (scholen) succesvol competentiemanagement hebben ingevoerd, dit bijdraagt aan meer doelgerichte en gemotiveerde medewerkers met een gemiddeld hogere productiviteit. Veel beginnende docenten stoppen vroegtijdig omdat ze het gevoel hebben dat ze over te weinig didactische vaardigheden beschikken. Dit kan voorkomen worden door op tijd te beginnen met het meten en gericht ontwikkelen van competenties. Met een jaarlijkse gesprekscyclus en het monitoren van gemaakte afspraken.

Welke mogelijkheden biedt onze oplossing voor competentie ontwikkeling?

✓ Het combineren van Competentietest en 360° Feedback levert een talentenmatrix op

✓ Meten van Vitaliteit

✓ Inzicht krijgen in leiderschapskwaliteiten/-stijlen of (andere) carrière mogelijkheden

✓ Inzicht in compententieverdeling in het team

✓ Onderling vergelijken is goed mogelijk aangezien iedereen dezelfde testen gebruikt

✓ Alles online vastleggen in een jaarcyclus

✓ Monitoren van de afspraken gemaakt in het functionerings-/beoordelingsgesprek

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over wat hrmforce competentieontwikkeling voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via +31 (0)88 88 321 88 of mail ons op service@hrmforce.com.

pdm