fbpx

Vind concrete studies die passen bij jouw persoonlijkheid en voorkeuren.

Een studiekeuzetest helpt bij het bepalen van de interesses en sterktes van een student, waardoor ze een weloverwogen keuze kunnen maken voor hun vervolgopleiding of beroepskeuze.

Over de Studiekeuzetest

Een studiekeuzetest is een test die wordt gebruikt om studenten te helpen bij het maken van een keuze voor hun vervolgopleiding of beroepskeuze. De test evalueert de interesses, vaardigheden en persoonlijkheid van de student en geeft vervolgens aanbevelingen voor welke opleidingen het beste bij hen passen. Er zijn verschillende soorten studiekeuzetests beschikbaar, zoals online tests, gesprekken met een loopbaanadviseur en persoonlijkheidstests.

De verschillende opties zijn:

  • Studiekeuzetest Basis: € 49,-
  • Studiekeuzetest Uitgebreid: + persoonlijkheid + online terugkoppeling 45 minuten = €149,-
  • Studiekeuzetest Compleet: + persoonlijkheid + Intelligentie + motivatie + online terugkoppeling 45 minuten = €249,-
Device Frame

Voordelen van het maken van de studiekeuzetest:

  • Het geeft studenten meer zelfinzicht en zelfkennis, zodat ze een beter begrip hebben van hun eigen vaardigheden en interesses.
  • Het kan studenten helpen bij het identificeren van opleidingen of beroepen die ze eerder niet hadden overwogen, waardoor ze een breder scala aan opties hebben.
  • Het kan studenten helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor hun vervolgopleiding of beroepskeuze, waardoor ze minder waarschijnlijk zullen stoppen met hun opleiding of ontevreden zijn over hun keuze.
  • Het kan studenten helpen bij het kiezen van een opleiding die past bij hun persoonlijkheid en leerstijl, waardoor ze meer succes zullen hebben tijdens hun opleiding.
  • Het kan studenten helpen bij het verkrijgen van een beter begrip van de vereisten en de toekomstige eisen van de beroepen waarin ze geïnteresseerd zijn, waardoor ze beter voorbereid zijn op hun toekomstige carrière.

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.

Organisaties die u voorgingen

hrmforce werkt

Het oordeel van onze tevreden klanten en de jaarlijks meer dan 100.000 afgenomen tests spreken voor zich. Vertrouw op onze jarenlange ervaring en het meest complete aanbod van assessments in Nederland.

Vraag de studiekeuzetest aan

Heeft u nog vragen over of behoefte aan advies? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op. Een van onze adviseurs neemt dan vrijblijvend contact met je op.

Aanvraag oplossing