fbpx

Online assessments

Lencioni Teamdynamiek

Fase:
Ontwikkeling

Doel:
De Lencioni vragenlijst is ontworpen om teams te helpen de teamdynamiek te begrijpen en te evalueren door de aanwezigheid en impact van de vijf disfuncties in teamwork te meten.

Device Frame

Assessment info

Tijd:
± 5 minuten

Vorm:
Via Mijn Teamontwikkeling kan de vragenlijst bestaande uit 38 meerkeuzevragen op een 5-puntsschaal van zeer oneens tot zeer eens worden ingevuld.

Extra:
De vragenlijst kan op meerdere moment in het teamontwikkelproces worden herhaald.

Uitleg

Patrick Lencioni, een vooraanstaande Amerikaanse expert op het gebied van management en organisatieleiderschap, introduceerde een revolutionair model in zijn boek “The Five Dysfunctions of a Team”, gepubliceerd in 2002. Het boek, geschreven als een business-fabel, volgt een fictief bedrijf dat geconfronteerd wordt met teamconflicten en uitdagingen. Hierin onthult Lencioni de vijf veelvoorkomende disfuncties in teams. Deze disfuncties zijn met elkaar verbonden; een gebrek aan vertrouwen kan bijvoorbeeld leiden tot angst voor conflicten.

Lencioni’s model is krachtig in zijn eenvoud, waardoor teams de kern van hun problemen kunnen identificeren en aanpakken. Door de vijf disfuncties te herkennen en te adresseren, kunnen teams hun dynamiek verbeteren, samenwerking versterken, conflicten op een constructieve manier beheren en zich meer focussen op resultaten. Dit veelzijdige model is relevant voor diverse teams in uiteenlopende sectoren en is een populaire keuze voor teambuilding en leiderschapstrainingen.

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.