fbpx

Online assessments

Studiekeuzetest

Fase:
Studiekeuze, Ontwikkeling

Doel:
Op basis van interesses scholieren, studenten en werknemers inzicht geven in de best passende opleidingen.

Device Frame

Assessment info

Tijd:
15 tot 30 minuten

Vorm:
De passendheid van studies is opgebouwd uit meerdere interessegebieden. Per interessegebied worden activiteiten ondersteund met plaatje en beschrijving getoond. De kandidaat geeft door het selecteren van smileys aan in hoeverre deze activiteit zijn/haar belangstelling heeft.

Extra:
Weergave van AD (Associate Degree), Bachelor en Master opleidingen. In 2023 volgt de MBO variant.

Uitleg

Een studiekeuzetest is een test die wordt gebruikt om studenten te helpen bij het maken van een keuze voor hun vervolgopleiding of beroepskeuze. De test evalueert de interesses, vaardigheden en persoonlijkheid van de student en geeft vervolgens aanbevelingen voor welke opleidingen het beste bij hen passen. Er zijn verschillende soorten studiekeuzetests beschikbaar:

  • Studiekeuzetest Basis (dit product)
  • Studiekeuzetest Uitgebreid:
    • Persoonlijkheid en een online terugkoppeling (45 minuten)
  • Studiekeuzetest Compleet:
    • Persoonlijkheid, Intelligentie, Motivatie en een online terugkoppeling (45 minuten

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.