fbpx

Sales Scan

Auteur: Floor Hendriks | Published on: vrijdag 12 juni 2020 | Last updated on: dinsdag 24 mei 2022

Krijg feedback over de effectiviteit van uw salesproces

De Sales Scan is een korte (gratis) vragenlijst ontworpen om u feedback te geven over het salesproces binnen uw organisatie. De resultaten zijn gebaseerd op uw eigen perspectief van uw verkooporganisatie. Om u te helpen begrijpen in hoeverre uw salesafdeling op orde is, worden uw scores vergeleken met een grote steekproef van organisaties die de Sales Scan hebben ingevuld. De normgroep wordt weergegeven op een 10-punt schaal. De uitleg hiervan staat in de rapportage.

Rapportage

De Sales Scan rapportage geeft u feedback over de praktijken of gedragingen die versterkt of aangepast dienen te worden om de verkoopeffectiviteit in uw organisatie te vergroten.

Houdt het volgende in gedachten bij het doornemen van de resultaten:

  • Gebruik de informatie als middel voor verdere ontwikkeling. Gebruik het om tactieken en strategieën te plannen om uw toekomstige effectiviteit te vergroten.
  • De rapportage identificeert zowel gedrag als drijfveren. Zowel gedrag als drijfveren kunnen worden veranderd. Gebruikt de scores om de identificeren waar de grootste winst te behalen in.
  • Bekijk hoge scores niet als “goed” en lage scores als “slecht”. Een gegeven verkooporiëntatie is zelden allemaal positief of allemaal negatief. Elke score heeft voor- en nadelen.
  • Het doel van de Sales Scan is het versnellen van ontwikkeling door het herkennen van sterke en zwakke punten en het ontwerpen van strategieën om sterke punten te versterken en verbeterpunten aan te pakken.

De resultaten geven aanleiding om het selectie- en ontwikkelproces van uw salesmedewerkers gericht te sturen. Mogelijk kunnen hierbij aanvullend vragenlijsten zoals de Sales Skills, 360 Feedback en Ontwikkelgesprek worden benut.

 

Hrmforce Sales Scan

 

Floor Hendriks

Floor heeft een royale ervaring in het adviseren en implementeren van (online) HR instrumenten en diensten. Al meer dan tien jaar specialiseert hij zich in het benutten van online assessments en tools voor talent management uitdagingen in de HR cyclus met als doel de prestaties van medewerkers en organisaties te verhogen.