fbpx

Werving & Selectie Scan

Auteur: Floor Hendriks | Published on: donderdag 21 mei 2020 | Last updated on: dinsdag 24 mei 2022

De juiste persoon op de juiste plek

Werving en selectie valt of staat bij het binnenhalen van de juiste persoon op de juiste plek. Een mismatch is zo gemaakt. De kunst is om medewerkers voor langere tijd aan uw organisatie te verbinden. Op die manier kunnen zij hun talenten en competenties blijven ontwikkelen en verder groeien in hun functie. Een goed gestroomlijnde werving en selectie is opgebouwd uit verschillende componenten. Wanneer de workflow goed op elkaar is afgestemd, zorgt dit voor de beste resultaten.

 

Wie gaan we selecteren?

Bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers moeten organisaties het antwoord vinden op een hele reeks vragen om de juiste kandidaat te selecteren voor de beschikbare functie. Een aantal voorbeelden daarvan zijn:

  • Wie past het beste bij de nieuwe job? Welke vaardigheden geven de doorslag? Persoonlijkheid, talent, kennis of ervaring?
  • Welke competenties zijn er nodig in het team? Spelen soft skills hierbij een rol?
  • Hoe voorkomen we een mismatch? Moeten we daarbij gebruik maken van een recruitment systeem, zodat bijvoorbeeld de resultaten uit een vragenlijst beter zijn te matchen met het functieprofiel?
  • Verloopt de workflow bij werving & selectie gestroomlijnd?

 

Werving & Selectie op orde?

Het is lastig om de processen in uw eigen organisatie te vergelijken met de processen in andere organisaties

Hrmforce heeft een gratis zelfscan ontwikkeld die beter inzicht geeft in welke onderdelen van het selectieproces wel of niet optimaal georganiseerd zijn. De antwoorden worden vergeleken met de hrmforce benchmark van andere organisaties. De resultaten kunnen helpen bij het bepalen van uw prioriteiten en het plan van aanpak om het werving en selectieproces te optimaliseren.

 

Hrmforce Werving & Selectie Scan

 

Floor Hendriks

Floor heeft een royale ervaring in het adviseren en implementeren van (online) HR instrumenten en diensten. Al meer dan tien jaar specialiseert hij zich in het benutten van online assessments en tools voor talent management uitdagingen in de HR cyclus met als doel de prestaties van medewerkers en organisaties te verhogen.