fbpx

Online assessments

Communicatiestijlen test

Fase:
Ontwikkeling, functioneren & beoordelen

Doel:
Vergelijken aanwezigheid essentiële omgangsfactoren (macht/invloed en persoonlijke afstand/nabijheid) en het vertalen hiervan naar specifieke communicatiestijlen.

Device Frame

Assessment info

Tijd:
15 minuten

Vorm:
Per stelling aangeven in hoeverre kandidaat het eens is met de stelling.

Extra:
Wordt ook veel gebruikt voor team ontwikkeling en mediation.

Uitleg

Uit onderzoeken naar menselijke relaties komen twee factoren naar voren: een factor rond controle, invloed en dominantie en een factor rond intimiteit en affectie. Dat wil zeggen: wanneer mensen met elkaar omgaan, speelt er enerzijds steeds iets van macht en invloed of het ontbreken daarvan en anderzijds iets van persoonlijke afstand of nabijheid. In de rapportage worden beide factoren met elkaar vergeleken en vertaald in 8 verschillende communicatie stijlen. De afnameduur is ongeveer 15 minuten.

Meer weten over de Communicatiestijlen test? Neem contact met ons op.

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.