fbpx

Online assessments

Interesse Scan

Fase:
Ontwikkeling

Doel:
Inzicht verkrijgen in welke sectoren een scholier, student of medewerker de meest interesse heeft om deze resultaten te koppelen aan relevante opleidingen en beroepen

Device Frame

Assessment info

Tijd:
25 minuten

Vorm:
Meerkeuze op een 5-punt schaal

Extra:
Combineer de resultaten met passende opleidingen en beroepen

Uitleg

Als scholier en student, maar ook als volwassen medewerker is het lastig om keuzes te maken. Hoe weet je nu welke richting, sector, beroep of functie past? Decanen, studiekeuzeadviseurs en coaches kunnen hierbij ondersteunen. Om snel en efficiënt een beeld te krijgen van voorkeuren van een kandidaat, wordt de kandidaat met behulp van de Interesse Scan online bevraagd over zijn/haar voorkeuren. Er wordt gerapporteerd op 40 verschillende sectoren. De verdeling van sectoren is gebaseerd op een mix van de verschillende beschikbare databases en is op basis van 6 jaar onderzoek en validatie tot stand gekomen. De gescoorde antwoorden zijn genormeerd. Per sector wordt op een 10-punt schaal de specifieke voorkeur aangegeven. Hiermee kunnen veel sector worden uitgesloten en kan men zich direct toeleggen op het onderzoeken van de mogelijkheden in de sectoren waar de meeste voorkeur naar uit gaan. De vragenlijst richt zich met name op het hogere opleidingsniveau.

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.