fbpx

De mogelijkheid om 2-factor authenticatie in te stellen- Week 22

Auteur: Floor Hendriks | Published on: donderdag 1 juni 2023 | Last updated on: donderdag 1 juni 2023

Een veel gestelde vraag die we krijgen vanuit IT-afdelingen gaat over de optie voor 2-factor authenticatie. Het antwoord is simpel: Ja, 2-factor authenticatie is mogelijk binnen hrmforce en er zijn twee manieren om het in te stellen.

De eerste optie is de instelling specifiek voor beheerdersrollen te activeren. Dit betreft rollen zoals de manager, testmanager en supergebruiker – degenen die breed toegang hebben tot het systeem en dit op een breder niveau beheren. Daarnaast is er een tweede optie: de activering van 2-factor authenticatie voor alle rollen binnen de portal. Dit betekent dat niet alleen beheerders, maar ook kandidaten, sollicitanten en medewerkers gebruik kunnen maken van deze extra beveiligingslaag.

De standaardinstelling binnen hrmforce is meestal alleen is ingesteld voor beheerdersrollen. De reden hiervoor is om de toegang tot het systeem voor kandidaten en medewerkers zo soepel mogelijk te houden. Maar, voor bedrijven die een brede implementatie van 2-factor authenticatie wensen, is deze optie volledig beschikbaar. Meer hierover in bovenstaande video!

Mocht je naar aanleiding van de video nog vragen hebben, neem dan vooral contact op met onze servicedesk.

Bekijk voor meer video’s het hrmforce YouTube kanaal.

Floor Hendriks

Floor heeft een royale ervaring in het adviseren en implementeren van (online) HR instrumenten en diensten. Al meer dan tien jaar specialiseert hij zich in het benutten van online assessments en tools voor talent management uitdagingen in de HR cyclus met als doel de prestaties van medewerkers en organisaties te verhogen.