fbpx

Het Meten van Competentieontwikkeling met de Development Tracker – Week 19

Auteur: Floor Hendriks | Published on: donderdag 11 mei 2023 | Last updated on: donderdag 11 mei 2023

Deze keer richten we ons op de mogelijkheden om de voortgang en ontwikkeling van competenties te meten. Veel organisaties gebruiken tools zoals de 360° of 90° feedback om gedrag objectief in kaart te brengen. Deze feedbacktools geven via feedback van verschillende bronnen – zoals de medewerker zelf, leidinggevenden, collega’s, interne en externe klanten – een objectief beeld van gedragingen die betrekking hebben op specifieke competenties. Deze metingen kunnen periodiek worden uitgevoerd om de voortgang over de jaren heen te volgen. Maar hoe kan je eenvoudig de effecten van training of begeleiding op bepaalde competenties in kaart brengen? Dit is waar onze Development Tracker om de hoek komt kijken. Te vinden in het ontwikkelingsmenu, wordt de Development Tracker zichtbaar zodra er meerdere 360° feedbacks zijn afgenomen. Met deze tool kun je verschillende tijdstippen selecteren om te vergelijken en de voortgang van competenties gedurende de tijd te volgen.

In onderstaande video leggen we uit hoe je de Development Tracker kunt gebruiken om de voortgang in de ontwikkeling van competenties in kaart te brengen. Of je nu wilt zien of een bepaalde competentie verbetert, of dat er competenties zijn die geleidelijk afnemen, de Development Tracker is een eenvoudige en efficiënte tool om deze trends te visualiseren en te volgen.

Mocht je naar aanleiding van de video nog vragen hebben, neem dan vooral contact op met onze servicedesk.

Bekijk voor meer video’s het hrmforce YouTube kanaal.

Interesting article? You can share it here:

Floor Hendriks

Floor heeft een royale ervaring in het adviseren en implementeren van (online) HR instrumenten en diensten. Al meer dan tien jaar specialiseert hij zich in het benutten van online assessments en tools voor talent management uitdagingen in de HR cyclus met als doel de prestaties van medewerkers en organisaties te verhogen.