fbpx

Wordt er in jouw organisatie al gebruik gemaakt van een Development Tracker?

Auteur: Floor Hendriks | Published on: dinsdag 27 maart 2018 | Last updated on: dinsdag 17 mei 2022

development tracker hrmforce

Monitoren ontwikkeling van werknemers wordt compleet dankzij development tracker

Vraag een hrm manager welke woorden het meest in zijn vocabulaire voorkomen en ‘duurzame inzetbaarheid’ zal daar zeker deel van uitmaken. Ook het ‘monitoren van de ontwikkeling van werknemers’ zal regelmatig onderwerp van gesprek zijn. Het één heeft natuurlijk alles te maken met het ander. Wie gebruik wil maken van duurzaam inzetbaar personeel moet een situatie creëren waarin er de mogelijkheden zijn, en er continu aandacht is voor de ontwikkeling van werknemers. Methodes als 90 of 360 feedback uitvoeren met behulp van een digitale tool als Development Tracker maken het monitoren een stuk eenvoudiger.

 

Ontwikkeling werknemers meer dan noodzakelijk

Tijdig inspelen op veranderingen in de markt, het toepassen van nieuwe technieken en inzichten is voor elk bedrijf van essentieel belang. Een bedrijf is continu in ontwikkeling en dat geldt ook voor het personeel. Werknemers moeten dan ook alle kansen krijgen om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Dat is niet alleen noodzakelijk omdat nieuwe competenties zijn vereist, het blijkt, wanneer dit op een goede manier wordt vormgegeven, te leiden tot extra gemotiveerd, vitaler en beter presterend personeel. In een dergelijke situatie wordt duurzame inzetbaarheid daadwerkelijk een feit. Investeren in vitaal personeel is op meerdere fronten lonend.

Het is daarbij van belang dat het monitoren van werknemers zich niet beperkt tot het jaarlijkse functionering- en beoordelingsgesprek, maar regelmatig plaatsvindt. Speciaal ontwikkelde development-tools kunnen daarbij een uitstekende dienst bewijzen. Ze zorgen voor een helder overzicht van de tussentijdse beoordelingen waardoor de werknemer stap voor stap kan worden begeleid in zijn ontwikkeling.

 

Individuele aanpak en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Om optimaal van een werknemer te kunnen profiteren, moet hij niet alleen in staat worden gesteld om bij te leren maar ook de ruimte krijgen voor persoonlijke ontwikkeling. Het is aan leidinggevenden om het beste uit iedere werknemer te halen. Daarom moet tijdens het monitoren de focus niet alleen liggen op de dingen waar de werknemer geen voldoende haalt, maar juist ook waar hij dat wel doet. Mensen worden graag bevestigd in het feit dat zij ergens goed in zijn. Door aandacht te hebben voor de sterke punten en deze te stimuleren, zullen werknemers extra gemotiveerd zijn om nog beter te worden. Het vraagt om een meer individuele aanpak. In plaats van ontwikkeling te zien als een strak kader waarin elke werknemer aan dezelfde normen moet voldoen, is er meer ruimte voor het ontwikkelen van de eigen specifieke talenten.

 

Monitoren van individuele ontwikkeling met Development Tracker

Een handige tool die het eenvoudig maakt om dynamische individuele ontwikkelplannen te genereren is Development Tracker. Het werkt daarnaast ook als een real time monitor waardoor de prestaties van iedere werknemer nauwkeurig kunnen worden bijgehouden. Ook het uitvoeren van 90 of 360 feedback onderzoeken worden dankzij deze tool uitstekend gefaciliteerd. Juist de combinatie van nieuwe gespreksvormen, feedback van meerdere personen, en het toepassen van software, maken het monitoren van werknemers compleet en klaar voor een eigentijdse HR strategie.

Klik hier voor meer informatie over de hrmforce oplossingen

Floor Hendriks

Floor heeft een royale ervaring in het adviseren en implementeren van (online) HR instrumenten en diensten. Al meer dan tien jaar specialiseert hij zich in het benutten van online assessments en tools voor talent management uitdagingen in de HR cyclus met als doel de prestaties van medewerkers en organisaties te verhogen.