fbpx

Simulatie Oefeningen in Assessments om Gedrag te kunnen Observeren

Auteur: Floor Hendriks | Published on: woensdag 31 mei 2023 | Last updated on: woensdag 31 mei 2023

Het gebruik van Simulatie-oefeningen is een veelgebruikte methode in assessments om kandidaatgedrag te observeren. Deze oefeningen, variërend van algemene situaties tot maatwerk simulaties die specifiek afgestemd zijn op een organisatie en functie, zijn nu ook digitaal beschikbaar.

Simulatie-oefeningen waren traditioneel pen-en-papier taken, maar de hedendaagse assessments vinden steeds vaker online plaats via platforms zoals Skype en Zoom. De digitale simulaties bieden organisaties meer flexibiliteit zonder dat ze direct met de kandidaat gedeeld hoeven te worden, waardoor hun voorspellende waarde behouden blijft.

In bovenstaande video leggen we uit hoe je deze oefeningen kunt instellen en toewijzen aan kandidaten in het hrmforce systeem. Het proces is eenvoudig en omvat het toevoegen van specifieke instructies voor zowel de acteur als de kandidaat. Er zijn vele simulaties beschikbaar, van commercieel advies tot samenwerkingscases, en je kunt zelfs je eigen simulaties toevoegen.

De simulaties worden naar de kandidaat gestuurd, die vervolgens een pincode nodig heeft om toegang te krijgen tot de simulatie. Deze pincode wordt tijdens het assessment verstrekt, en zorgt ervoor dat de simulatie slechts voor een beperkte periode toegankelijk is voor de kandidaat, waardoor de kans op ongewenste verspreiding kleiner wordt.

Ontdek meer over het gebruik van deze nieuwe functie in de hrmforce door bovenstaande video te bekijken.

Mocht je naar aanleiding van de video nog vragen hebben, neem dan vooral contact op met onze servicedesk.

Bekijk voor meer video’s het hrmforce YouTube kanaal.

Floor Hendriks

Floor heeft een royale ervaring in het adviseren en implementeren van (online) HR instrumenten en diensten. Al meer dan tien jaar specialiseert hij zich in het benutten van online assessments en tools voor talent management uitdagingen in de HR cyclus met als doel de prestaties van medewerkers en organisaties te verhogen.