fbpx

Online assessments

Referentie Check

Fase:
(Pre)selectie

Doel:
Adequaat opvragen referenties ten behoeve van een sollicitatie- of selectieprocedure.

Device Frame

Assessment info

Tijd:
+/- 15 minuten

Vorm:
De sollicitant beantwoord online een aantal vragen. Vervolgens kan hij of zij zelf referenten uitnodigen om online een referentie te geven. De referenten ontvangen een link in hun inbox om de objectieve vragenlijst in te vullen.

Extra:
Nabellen kan altijd nog!

Uitleg

Wanneer u van plan bent om iemand in dienst te nemen kan het nuttig zijn om referenties in te winnen. Als het gaat om een sollicitatie- of selectieprocedure is een referentie het bevragen van een contactpersoon bij een eerdere werkgever van de sollicitant.

Met een referentiecheck kan de toekomstige werkgever navraag doen bij deze personen over over het functioneren van deze sollicitant. Op deze wijze kan worden nagegaan of de persoon kundig is en past binnen uw organisatie.

Met behulp van de Referentie Check test kan adequaat een referentie worden gevraagd. Het is de optimale voorbereiding voor het nabellen van een referentie.

Meer weten over de Referentie Check? Neem contact met ons op.

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.