fbpx

De STARR Interview Techniek

Auteur: Floor Hendriks | Published on: zondag 1 oktober 2023 | Last updated on: donderdag 5 oktober 2023

Samenvatting:

In de bovenstaande video bespreken we de STARR interviewtechniek, een methode die wordt gebruikt voor selectie- en ontwikkelinterviews. Deze techniek helpt om op basis van ingevulde vragenlijsten een gesprek voor te bereiden en effectief te voeren. Voor een succesvol STARR-interview is het cruciaal om een goed beeld van de functie en de vereiste competenties te hebben. Deze voorbereiding vergroot de kans op een effectief interview.

STARR staat voor:

  • Situatie: Beschrijving van een specifieke context of gebeurtenis.
  • Taak: De rol of verantwoordelijkheid van de kandidaat in die situatie.
  • Actie: De stappen die de kandidaat heeft ondernomen.
  • Resultaat: Het gevolg of uitkomst van de acties.
  • Reflectie: Reflectie van de kandidaat over wat hij/zij de volgende keer anders zou doen.

Het is belangrijk om tijdens het interview te focussen op daadwerkelijk gedrag uit het verleden omdat dit een goede voorspeller is voor toekomstig gedrag. Het interview moet objectief zijn, wat betekent dat vragen specifiek en feitelijk moeten zijn en niet gebaseerd op persoonlijke vooroordelen. Objectiviteit vermindert de kans op subjectiviteit en vergroot de kans op een succesvol gesprek.

Er zijn tools en handleidingen beschikbaar om de interviewer te begeleiden bij het toepassen van de STARR techniek. Eén daarvan is de interviewgids van hrmforce. Bovendien is het mogelijk de STARR-techniek om te draaien voor ontwikkelinterviews, waarbij men begint met het resultaat en vervolgens terugwerkt naar de situatie.

Ten slotte wordt benadrukt dat specifieke voorbereiding essentieel is, en dat het belangrijk is om biases te vermijden, zodat het interview zo objectief mogelijk blijft.

Interesting article? You can share it here:

Floor Hendriks

Floor heeft een royale ervaring in het adviseren en implementeren van (online) HR instrumenten en diensten. Al meer dan tien jaar specialiseert hij zich in het benutten van online assessments en tools voor talent management uitdagingen in de HR cyclus met als doel de prestaties van medewerkers en organisaties te verhogen.