fbpx

Trainingen en Assessments

Selectie Assessment

Waarom
Het selectie assessment (ook wel assessment center genoemd) is een testmethodiek die in werving- en selectieprocedures de geschiktheid van een sollicitant voor een specifieke functie toetst. Tevens wordt het assessment gebruikt om inzicht te krijgen in individuele kwaliteiten en om opleidings- en trainingsadviezen te kunnen bepalen.

Doel
Een selectie assessment of geschiktheidsonderzoek biedt de benodigde zekerheid voor het waarborgen van de continuïteit van de organisatie en verhoogt de slagingskans van een werving en selectietraject met een significant niveau.

Over het assessment

Op basis van intensief contact met de opdrachtgever over de strategische koers van de organisatie en de gewenste rol van de (toekomstige) medewerker daarin, worden tijdens het selectie assessment zowel parallellen als discrepanties tussen de persoon en de functie/organisatie geanalyseerd. Hrmforce gebruikt daarbij diverse soorten tests afhankelijk van de precieze vraag. Meestal zijn een persoonlijkheidsvragenlijst, capaciteitentests, motivatie- en waarden onderzoek, simulaties en een interview onderdeel van het selectie assessment.

Benieuwd naar onze andere assessments? Bekijk hier het assessmentsaanbod.

Locaties

Wij werken op verschillende assessment locaties verspreid over heel Nederland. Klik hier voor een actueel overzicht.

Rapportage

De bevindingen worden binnen twee werkdagen samengevat in een concrete en heldere rapportage. Het advies is duidelijk en laat weinig ruimte voor vrije interpretatie. Een selectie assessment levert meer op dan alleen de juiste persoon voor de organisatie. Het biedt een nauwkeurig en betrouwbaar inzicht in de kwaliteiten, competenties, ontwikkelpunten en motivatie van de persoon. Hiermee wordt het inwerktraject specifieker en efficiënter én zijn de resultaten direct toepasbaar in een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP).

gesprekscyclus hrmforce

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.