fbpx

Online assessments

Lean Scan

Fase:
Functioneren & Beoordelen, Ontwikkeling

Doel:
Inzicht verkrijgen in de gap tussen huidige en ideale situatie om zo behoefte en noodzaak van Lean management aan te tonen.

Device Frame

Assessment info

Tijd:
10 minuten

Vorm:
Meerkeuze op een 5-punt schaal

Extra:
Overzichten per team, afdeling en organisatie mogelijk

Uitleg

Bij het bouwen van een business case voor een Lean implementatie is er vaak behoefte aan een snelle evaluatie van de kansen die er liggen in de organisatie. Vaak is een scan ook een mooi startpunt voor het betrekken van medewerkers bij Lean management om hen te leren zien waar de kansen in de organisatie liggen.

Omdat Lean management een aanpak is die vanaf de werkvloer dient te ontstaan en te groeien heeft het de voorkeur om een scan uit te voeren in samenwerking met management en medewerkers van de organisatie. Het doel hierbij is om draagvlak te creëren en gebruik te maken van bestaande kennis en expertise.

In de scan komen de volgende onderdelen aan de orde:

  • Hoe helder is de strategie van de organisatie terug te vinden in de prestaties, het gedrag, de structuur en de processen?
  • Hoeveel verspillingen zijn er zichtbaar door op een Lean manier naar uw processen te kijken?
  • Hoe werkt uw supply chain samen met de organisatie om waarde te creëren?
  • Hoe worden medewerkers betrokken bij het aanpakken van verbeteringen?

Uiteraard kunnen de resultaten per groep, team, afdeling of organisatie worden weergegeven.

Van talent naar resultaat

Als manager van mensen heb je altijd veel te doen. Het assessen van nieuwe en huidige medewerkers, het ontwikkelen van medewerkers en teams, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren én data analyseren om beleid te bepalen & visie te ontwikkelen. De talentmanagement-software van hrmforce helpt je bij elk onderdeel van het HR-proces. Ontwikkel medewerkers, laat de organisatie groeien en behaal het maximale rendement.
Hrmforce, van talent naar resultaat.